Privacy Beleid

Wie zijn wij?

De stichting Human Rights in Finance.EU is al enkele jaren actief op het gebied van het beschermen van mensenrechten in financiƫle en antiwitwasregelgeving. We hebben onze website gebouwd in september 2021 en zijn gevestigd in Amsterdam sinds augustus 2023 (Kamer van Koophandel: 911709740).

U kunt contact met ons opnemen via legal@hrif.eu.

Gebruiksvoorwaarden van de website

  • Door de site te bezoeken, erkent u deze gebruiksvoorwaarden en verbindt u zich ertoe akkoord te gaan wanneer u doorgaat met het gebruik van de website.
  • U bent vrij om toegang te krijgen tot de website. Hierbij respecteert u het auteursrecht en intellectueel eigendom dat op de site of in de beschikbare documentatie is opgenomen. Dit betekent dat u delen van de teksten kunt reproduceren onder nauwkeurige bronvermelding.
  • De informatie op de site, in de huidige vorm, is niet geschikt om beslissingen te nemen met betrekking tot bedrijfsactiviteiten, toezicht of beleidsvoorbereiding zonder verdere uitleg of specifiek advies. Er zijn altijd specifieke kwesties aan de orde, en u blijft verantwoordelijk voor uw eigen oordeel en handelingen.
  • Met betrekking tot verwijzingen naar externe bronnen zijn wij niet aansprakelijk voor de inhoud of gevolgschade van welke aard dan ook.
  • Wij behouden ons het recht voor om gebruikers die schade toebrengen aan de site te blokkeren.
  • Nederlands recht en het onderstaande privacybeleid zijn van toepassing op de website en het gebruik ervan.
  • Wij behouden ons het recht voor om deze gebruiksvoorwaarden (laatst aangepast in augustus 2023) indien nodig aan te passen, en we zullen dit op de website doen.

Privacybeleid

HRIF.EU streeft ernaar de privacy van zakelijke en persoonlijke contacten te beschermen door het handhaven van een eenvoudige gegevensverwerking en ICT-infrastructuur en het minimaliseren van de verwerking van persoonlijke gegevens in overeenstemming met de beginselen van gegevensminimalisatie onder de AVG. Dit beleid (laatste update: augustus 2023) geeft verdere details en is gebaseerd op de volgende principes:

  • we verwerken persoonsgegevens binnen het kader van de AVG
  • alle informatie kan anoniem worden benaderd
  • we verwerken zo min mogelijk persoonsgegevens
  • persoonsgegevens worden niet verkocht, verder verwerkt of aan derden bekendgemaakt
  • alleen met uitdrukkelijke toestemming delen we persoonsgegevens met media
  • als we persoonsgegevens opslaan, doen we dit niet langer dan strikt noodzakelijk.

Verantwoordelijke en verwerking

HRIF.EU is de gegevensverantwoordelijke die persoonsgegevens verwerkt. We maken gebruik van de mail/web provider Youhosting.nl en gebruiken standaard Roundcube en Office-toepassingen voor mail/tekstverwerking. Er is een gegevensverwerkingsovereenkomst van kracht met Yourhosting.

We gebruiken onze website niet om gegevens te verzamelen.

Alle persoonlijke gegevens die we hebben, betreffen contactinformatie om te kunnen communiceren met geĆÆnteresseerde partijen, belanghebbenden en organisaties. De persoonlijke gegevens komen van organisaties/mensen die contact met ons opnemen of van onszelf die contact met u opnemen om de doelstellingen van onze organisatie verder te brengen.

Onze hostingprovider kan gegevens verzamelen en opslaan met betrekking tot uw computer/IP als onderdeel van statistiekenverzameling voor de website en om websiteverkeer te beschermen en te controleren tegen aanvallen.

Hoe we persoonlijke informatie behandelen / praktijkvoorbeelden

We verzoeken u geen persoonlijke informatie openbaar te maken tenzij relevant voor uw zaak. Als u de informatie deelt, raden we aan om de gegevensvelden/informatie te vervagen die uw zaak identificeerbaar zouden maken (naam, rekeningnummer, tijd/datum van e-mail, e-mailadres, etc.). Het versturen van de gegevens naar ons vormt uw toestemming om de gegevens met ons te delen. We zullen nog steeds proberen om de persoonlijke informatie die we hebben te beperken en zullen streven naar een beperkte bewaartermijn die strikt noodzakelijk is.

HRIF.EU kan, als onderdeel van haar belangenbehartigingsacties, individuele gevallen als voorbeelden gebruiken, om te worden gebruikt in communicatie met beleidsmakers en media, waarbij wordt verwezen naar de principes en wetsartikelen die in het geding zijn. Deze voorbeelden moeten en kunnen niet worden opgevat, ondanks hun individuele aard, als betrekking hebbend op specifieke personen waarmee HRIF.EU in contact is geweest.

We delen alleen persoonsgegevens op basis van expliciete toestemming

Op basis van expliciete toestemming kunnen we u ook benaderen om te controleren of u bereid bent om uw persoonlijke informatie/situatie te delen met journalisten/media. We zullen vragen aan media om de informatie vooraf te behandelen als een betrouwbare/beschermde bron. Het individuele contact met media stelt u in staat om zelf te bepalen welke verdere informatie u met hen wilt delen.

Gegevensbewaring voor schrijvers op onze site

We proberen geen gegevens te bewaren door geen opmerkingen toe te staan. Voor gebruikers die zich registreren op onze website (indien van toepassing), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie te allen tijde bekijken, bewerken of verwijderen (behalve hun gebruikersnaam). Websitebeheerders kunnen die informatie ook zien en bewerken.

Cookies enz.

We schakelen de mogelijkheid uit om in te loggen of opmerkingen achter te laten om niet gestoord te worden door de verzameling van persoonlijke gegevens. Een geanonimiseerde tekenreeks gemaakt van uw e-mailadres (ook wel een hash genoemd) kan worden verstrekt aan de Gravatar-service om te zien of u deze gebruikt. Het privacybeleid van de Gravatar-service is hier beschikbaar: https://automattic.com/privacy/

Voor bijdragers aan de site: wanneer u inlogt, zullen we ook verschillende cookies instellen om uw inloginformatie en uw schermweergavekeuzes op te slaan. Inlogcookies blijven twee dagen geldig en cookies voor schermopties blijven een jaar geldig. Als u “Mij onthouden” selecteert, blijft uw inloggen twee weken geldig. Als u uitlogt bij uw account, worden de inlogcookies verwijderd.

Als u een artikel bewerkt of publiceert, wordt er een extra cookie opgeslagen in uw browser. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en geeft eenvoudig de post-ID van het artikel aan dat u zojuist hebt bewerkt. Het vervalt na 1 dag.

Inhoud van andere websites

Artikelen op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijv. video’s, afbeeldingen, artikelen, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer de bezoeker de andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, cookies gebruiken, aanvullende tracking van derden insluiten en uw interactie met die ingesloten inhoud volgen, inclusief het volgen van uw interactie met de ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Recht op toegang, verwijdering van persoonsgegevens

Op elk moment hebt u de mogelijkheid om ons te vragen informatie die eerder is verzonden te verwijderen en uw toestemming voor verwerking in te trekken. U kunt ons ook vragen om uit te leggen welke informatie we hebben en kunt contact met ons opnemen via het e-mailadres legal@hrif.eu. Dit is ook het e-mailadres dat u kunt gebruiken voor klachten en acties.

Als u een klacht wilt indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, kunt u dat ook doen. Hun instructies zijn te vinden op deze link van de website Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Ons websiteadres is: https://hrif.eu en u kunt contact met ons opnemen via legal@hrif.eu.